100% eerlijk en onafhankelijk advies

Wijzingen Nationale Hypotheek Garantie 2021

Vanaf 1 januari 2021 worden er weer veranderingen doorgevoerd voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wij zetten de belangrijkse veranderingen voor je op een rijtje.

NHG-grens wordt verhoogd naar € 325.000,-    
De kostengrens voor een hypotheek met NHG wordt in 2021 verhoogd naar € 325.000,-. Nu staat deze nog op € 310.000,-. Dat betekent dat als je in 2021 eigenaar van de woning wordt met een koopprijs of waarde van € 325.000,- of lager, je gebruik kunt maken van NHG.

Maak je gebruik van energiebesparende voorzieningen, dan mag je 6% extra lenen. De hypotheek mag dan maximaal € 344.500,- bedragen.

Studieschuld telt minder zwaar mee
Vanaf 2021 wordt voor het berekenen van de maximale hypotheek rekening gehouden met de gemiddelde rente van de studieschuld over de laatste vijf jaar. Nu wordt er gerekend met een vast percentage. De leencapaciteit van ex-studenten zal hierdoor naar verwachting omhoog gaan.

Toetsinkomen omhoog (onder voorbehoud van de definitieve Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet)
Vanaf 1 januari mogen tweeverdieners 90% van het laagste inkomen meenemen voor de berekening van de maximale hypotheek. Momenteel is dat nog 80%. De verwachting is dat tweeverdieners hierdoor meer kunnen lenen.

Tijdelijk tekort op inkomen senioren
Voor senioren zijn de mogelijkheden om een financiering te krijgen verruimd. Bij een tijdelijk inkomenstekort (doordat één van de aanvragen jonger is dan 57) mag er getoetst worden met de werkeljke lasten.

Meer weten?
Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Vervolgens kunnen wij vrijblijvend kijken naar jouw situatie en je mogelijkheden in 2021.

Geschreven door Priscilla Langenberg op 06-10-2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? We zijn er voor je!