100% eerlijk en onafhankelijk advies

Duokoop

DUOKOOP

Duokoop is de nieuwe manier om je huis te kopen. Hierdoor kan je een huis kopen tot een koopprijs van € 620.000,- met alle voordelen van Nationale Hypotheek Garantie. Hierdoor ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare financiering. Je netto maandlasten zijn tevens lager dan wanneer je dezelfde woning zou kopen zonder Duokoop.

Het huis koop je zelf en deze financier je met een hypotheek, de grond wordt gekocht door DNGB en voor het gebruik hiervan betaal je een maandelijks vergoeding. Deze vergoeding is ook fiscaal aftrekbaar. Je mag de grond gebruiken zoals je maar wilt, je hoeft geen toestemming te vragen voor het bouwen van bijvoorbeeld een schuur.

Doordat je alleen een hypotheek voor het huis nodig hebt en geen aflossing over de grond betaalt, houd je meer besteedbaar inkomen over. Dit kan je gebruiken voor een grotere woning.

Wil je de grond later alsnog kopen of verhuizen? Je mag de grond erbij kopen wanneer je wilt maar je bent dit niet verplicht. Als je de woning verkoopt mag de nieuwe koper besluiten of hij de woning met grond koopt of ook een maandelijkse vergoeding voor de grond wilt betalen.

Voor meer informatie download je hier de duokoopbrochure.

Hulp nodig? We zijn er voor je!